Sunday, October 16, 2011

The breakfast rolls

What's the best way to start a Sunday? Syomalla aamupalarullia tietenkin. Allison leipoo joka viikko jotain. Leipominen tarkoittaa valmisjauheseoksen yhdistamista kananmunaan ja veteen. Ma haluaisin kovasti leipoa kanelipullia, mutta en loyda hiivaa mistaan. Leivinjauhe kay myos, mutta kun se ei ole sama asia niin se ei kay mulle. Allison ei ole ikina kayttanyt hiivaa. Jouduin kayttamaan wikipediaa avukseni,  kun selitin mita hiiva on. Sanoin ensin, etta se on sita mita kaytetaan leivan leivonnassa. "Ei me leivota leipaa" oli allisonin vastaus. Ette tietenkaan leivo, koska kaupat on pullollaan hyvaa leipaa. Miksi mina kyselen tyhmia.

Nain teet aamupalarullia:
1. Sekoita tuorejuusto, tilkka sitruunamehua ja sokeri mommoksi.
2. Taputtele (croissant) valmistaikinalevyt, niin etta keskikatkoviiva haviaa
3. Lisaa tuorejuustotayte








4. Rullaa ja venyta rulla kaksin/kolminkertaiseksi potkylaksi
5. Tee rullista spiraalin muotoisia kakkuloita pellille










6. Paina peukalolla keskelta ja lisaa hillosilma (blackberry jam on paras, mutta mika vaan kay)
7. Pista uuniin ja suorita hammentava laskutoimitus: 350 F eli noin 200 C ja 20 minuuttia








8. Valele lopuksi maito+tomusokeri+vanilja -kuorrutuksella (taman voi jattaa valista)

9. Enjoy!







Scrambled eggs sopii loistavasti kylkeen. Tietenkin cheddarjuuston kera. Nomnomnom! Nyt jatkan lukuhommia. Ulkona on harmaata ja pilvista, mutta lampotila hipoo 20. Meidan olohuone on muuten muuttunut yhdeksi isoksi sohvaksi.  Lovely. Eras amerikkalainen 19-vuotias poika kysyi minulta viime viikolla, mista olen kotoisin. Sanoin Suomesta. Poika ei ymmartanyt, joten toistin maamme nimen kaksi kertaa. Tahan poika kommentoi, etta "Oh, Phoenix?". Ei, kun FINLAND. Maamerkeista Venaja ja Eurooppa ei ollut mitaan hyotya. Usein mua luullaan saksalaiseksi, mika on erittain imartelevaa.  Ja suomi kuulosti muutaman amerikkalaisen korvaan venajalta kiinalaisella aksentilla. Nice. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille onnekkaille, jotka ovat syntyneet Suomessa! Maailma ei pyorisi ilman meita. :)


Ihan ok aamupala

Mun opiskelulinnake

4 comments:

  1. NAMNAMNAMANMNAM<3 ps mäkin oon kateellinen kun sä saat olla sun kanssa. Mukavaa viikkoa mussukka! Viikon aloitus oli kuntosalirääkki, huomenna balance 7.30am med ihanainen pikkusiskosi:>

    ReplyDelete
  2. Kiitos! Kerro ihanaiselle pikkusiskolleni terkkuja! :D

    ReplyDelete
  3. Kuivahiivaa ainakin löytyy joka kaupasta, jos sellanen kelpaa. (:

    ReplyDelete
  4. Loysin kuivahiivaa joo, kelpasi oikein hyvin. :) Ja rahkaa loysin Market of Choicesta kans, mutta ei maistunut samalle kuin suomalainen... :)

    ReplyDelete