Monday, October 3, 2011

Coffeecoffeecoffee

Amerikkalaiset on neroja. Ensinnakin taalla tarjotaan automaattisesti kahvia isompaan mukiin, jos pyydat reilusti maitovaraa. Enemman kahvia samalla hinnalla, mika on aina plussaa. Lisaksi maitovalikoimasta loytyy mun suosikki Half and Half, eli puolet maitoa ja puolet kermaa. Taylla ma aina kaatelen kahdesta kannusta, jotta saan kahviini seka kermaa etta maitoa. Soile opetti muutama vuosi takaperin, etta muutkin kun mummot voi laittaa kermaa kahviinsa. Verisuoneni kiittavat. ;)

Taalla on todella hyvaa kahvia, mutta se on kallista. Kahvi myydaan papuina ja voit jauhaa ne joko kaupassa tai kotona. Suurin jarkytys kahvin kulutuksen suhteen on itse kahvin kulutus. Naa juo kahvia vaan aamuisin ja ehka yhden kupin paivalla, mut sit ne vaihtaa kofeiinittomaan tai ei juo illalla ollenkaan. MITA!? Ma juon aamukahvin, paivakahvin, luennonvalissakahvin, kotiinpaasemiskahvin tai toissa paanirajahtaakahvin ja sitten viela sen viimeisen ja parhaan: iltakahvin. Allisonin aiti kuunteli ihan ihmeissaan, kun kerroin suomalaisesta kahvinkulutuskulttuurista. Tutkin asiaa ja niinhan se on, etta Suomi on kahvinkulutuksen karjessa noin 12 kg vuosittain per nenu. Vastaava luku Amerikassa on noin 4,4 kg. Eli suomalaiset kofeiiniaddiktit, niin kuin mie, juo melkein kolme kertaa enemman kahvia.

Olen huomannut vahentaneeni kahvin juontia todella paljon taalla ollessani. En tarkoituksella, mutta taalla ei ole niin paljon kahvituttuja. Suomessa me oikein sopimalla sovitaan kahvittelutreffeja. Taalla ma saan istua ihan yksin kahvini kanssa. :) Mika on mukavaa, kun on laksyja. Hehehehe. Laksyt kuulostaa aina yhta typeralta. Allisonilla ei ollut kahvinkeitinta. Ma ostin mutteripannun itselleni, koska saan tuotua sen Suomeen. Ostan 7 dollarin Lavazza tonkan kahden viikon valein. Keittelen pelkat aamukahvit kotona eli ei mitaan edullisinta lystia. Italiassa samasta kahvista pulitin 2-3 euroa. Nyt seminaariin. Moikka!

Eugene kahvin kulutuksesta vastaavat seuraavan yhdeksan kuukauden ajan pohjoismaalaiset naiset. Vas. Malin, mummu ja Kristina.

3 comments:

  1. läskikerma<3
    kamalaa, eikö ne jenkkiläiset oo kattonu gilmoren tyttöjä ja ottanu opikseen? lorelain kahvirytmi on ihailtavaa! nyt alan epäillä että jenkkiläiset juo kahvia vain tv-sarjoissa. mitä! eikö lorelai olekaan todellinen amerikkalainen nainen! huijausta! sarja perustuu petokseen! mutta nyt tiedänkin sitten sopivan suomituliaisen sulle: muutama kilo kahvia. selviät sitten loppukevään:D
    -nimimerkillä taas gilmoreputki menossa, mikä gradu?

    ReplyDelete
  2. We <3 laskikerma! Ihan samaa mietin. Huijausta koko juttu! Lorelai edustaa itse asiassa keskivertoa suomalaista naista. Siksi me varmaan niin paljon siita sarjasta tykataankin. Voih, kumpa mullakin olis aikaa kattoo telkkaria. Se tarkoittais, etta mulla olis aikaa istahtaa alas. Mutta mulla ei ole aikaa. Yhyy. En ole katsonut kertaakaan telkkaria taalla. Muutamaa elokuvaa olen seurannut sivusilmalla. Miten paljon ylimaaraista aikaa mulla onkaan tehda laksyja! Laksyjalaksyjalaksyja. :D

    ReplyDelete
  3. Kun sää juot iltakahvia niin mää aamusellaista ja päinvastoin. Kahvitellaan sillain yhdessä, kahvittelutreffejä! <3

    ReplyDelete