Thursday, October 27, 2011

"Quackers"

Hissan midtermin kysymys meni suurin piirtein nain: Pohdi vapauden kasitetta 1600- ja 1700-luvun Amerikassa. Miten kansalaisuus, ika, sukupuoli, uskonto jne. vaikutti vapauteen? Aikaa oli puolitoista tuntia, mika ei riittanyt oikolukuun. Minun oikeinkirjoitus on todella ontuvaa. Naurettavin mokani tassa tentissa oli kveekkareiden (Quakers) kirjoitusasu: Quackers. Tama saattaa vaikuttaa pienelta mokalta, mutta katsokaapa mita mun kaurahilut on nimeltaan. Quaker Steel cut oats. Mina ostan uuden ponikan joka viikko, joten nimen pitaisi olla tuttu. Go Emma!


Nyt alkaa seuraava puristus eli HRMn tenttiin lukeminen. Mulla on ruhtinaalliset viisi tuntia aikaa. Aloitan keittamalla kahvit, kirjoittamalla blogia ja kuuntelemalla vahan musiikkia. Olen edelleen sita mielta, etta jos kayttaisin Tamperella nain paljon aikaa opiskeluun, olisin kaynyt toissa kuten ennenkin ja valmistunut kevyesti 3,5-4 vuodessa. Tahan astisen opiskelukokemukseni perusteella voin karkeasti todeta, etta keskeisin eron suomalaisen ja amerikkalaisen opiskelun valilla on laadun ja maaran valinen suhde. 

Suomessa asioita on pohdittava syvallisesti, eika pelkka asioiden ulkoa opettelu riita. Tyomaara on pienempi, mutta laatu on tarkeaa. Taalla laadulla ei ole valia, kunhan opettelet kaiken ulkoa. Jos haluat saada kiitettavia, sinun on oltava valmis kayttamaan kaikki vapaa aika asioiden ulkoa opetteluun. Kokeet ovat monivalintakokeita ja sananselityksia, eli paata ei tarvitse vaivata suurilla filosofisilla ajatuksilla. Enpa mina syyllisty moiseen muutenkaan, mutta monet vaihtarit ovat olleet pettyneita kursseihin, koska ne ovat lapsellisia eika syvallisille pohdinnoille ole tilaa. Naurettavinta on, etta proffat kertovat etukateen melko tarkasti mita kokeessa kysytaan. Lisaksi moodle-tyyppisella nettialustalla (Blackboard) on opiskeluoppaita, joihin on listattu termit, jotka tentissa tulee osata.

Vaikeusaste riippuu luonnollisesti myos opintojen tasosta. Kandivaiheessa taso vaihtelee valilla 100-400. Toisin kuin muilla vaihtarikavereillani, minulla on niin paljon opintoja, etta paasin vaivatta 400 tason kursseille. Hyva siis, etten lahtenyt vaihtoon aikaisemmin. Jos saisin enemman aikaa, olisin maailman onnellisin tytto. Yksi keskeinen aikaani Suomessa vieva tekija taalta onneksi puuttuu: TV. En ole katsonut telkkaa ollenkaan, koska minulla mielenkiintoisempaa tekemista tarjolla koko ajan. Tosin muutaman elokuvan olen katsonut. Tv-orjuudesta tai itse asiassa tv-sarjaorjuudesta vapautuminen on ihanaa. Parjaisitko sina viikon ilman tv-sarjoja? Ajattelen erityisesti sinua, rakas Soile. ;) Nyt HRMn pariin. Haleja raksut! <3

4 comments:

  1. Oikeinkirjoitus on varmaan melko ontuvaa kaikilla suomalaisilla, mutta pääasia että tuut ymmärretyksi. Eikö muuten tekstiä synnykin jo todella helposti englanniksi? Ei tarvee varmaan oikeestaan enää ajatellakaan asiaa; sen kuin vain kirjoittaa. :)

    PS Emmu, minä kyllä mieluummin söisin "Kvaakkija" -kaurahiluja kuin jotain tylsää uskonto-puuroa. :)

    ReplyDelete
  2. Rakas Emmu. En oikein ymmärrä mihin viittaat kysymykselläsi, sillä minullahan ei ole minkään sortin tv-addiktiota. Vaikka täytyy myöntää, että olen pikkuhiljaa herännyt kauhuun, että joudun olemaan Amerikan reissulla kaksi viikkoa pois television äärestä. Mutta onneksi on nauhoittava digiboxi, niin ei tarvitse heittäytyä hankalaksi.
    Tai hankalaksi ja hankalaksi, en tiedä voiko epätietoisuuskohtauksiani suomen huippiksien kisatunnelmien skippaamisesta kutsua hankaluudeksi, laskisin ne normaaleiksi paniikkikohtauksiksi. Tai sitä kannattaa kysyä Laurilta. :D

    Enivei, onnea tenttiin<3

    ReplyDelete
  3. Katja, samoin kvaakkija puuro kuulostaa paremmalta. :D Yllattavan helposti tui enkku jo luonnistuu. Huomasin ten kun luin muistiinoanojani. Ensimmaiset viikot kirjoitin joitain asioita suomeksi, koska en tiennyt sanoja tms. Nyt teen kaikki muistiinpanot englanniksi, enka edes tajunnut, olen tehnyt enkkusuomisekoitusta jossain vaiheessa. Olen myos saanut muutaman amerikkalaiset nauramaan vitseilleni, joten sekin on saavutus. Sarkasmi on hankalaa, mutta Allison ymmartaa jo sitakin. Jee!

    Soile, loistavaa itsereflektiota. :D Onneksi on digiboxi. Ma katsoisin telkkarini Netflixista eli nettisivulta, jossa kaikki sarjat voi katsoa haluamanaan ajankohtana. Aikas napparaa. Eka kuukausi on ilmainen ja siita lahtien 5 euroa kuukausi. Tvkanavamaksut on taalla muuten todella kalliita. Onhan se telkka kiva jos sattuu sairastaan tai ei saa unta, niin kuin mulle kavi viime yona. Ensin mulle tuli liian kuuma (en voi uskoa, mutta niin kavi, mun pikkupatteri on niiiin tehokas). Herasin ja sittenhan mulla oli nalka. Tunnin karvistelyn jalkeen nousin tekemaan yopalaa ja katsoin 10 minuuttia Family guyta. Sit tuli uni. :)

    Haleja!

    ReplyDelete
  4. Hehe, onhan noi maksut täällä suomessakin aika korkeita, mut onneks kukaan ei tiedä että omistan telkkaria. BAD SOILE. Family guy on lemppari, Stewie on niin hauska:D<3

    ReplyDelete