Monday, November 21, 2011

Lettuja

Mika on parasta palautumisruokaa kolmen tunnin (myonnetaan, ei kovin raskaan) reenin jalkeen? Letut! Varsinkin, kun Allison ei ole koskaan syonyt lettuja. Ei koskaan. Olisin voinut tehda lettuja vaikka joka ilta, jos olisin tajunnut. Parempi myohaan kuin ei milloinkaan. Valiin laitoimme tuorejuustoa, omenahilloa, sokeria, jaateloa ja kanelia. Nomnomnom.

Mitas, mitas, miksi sina menet kaksin kerroin lettu?

Onnistuihan se.

Paistelin lettuja ja Allison naytti minulle samalla karmaisevia videoita. Californian yliopistolla jarjestettiin rauhanomainen protesti reilu viikko sitten. Protesti liittyy toiseen mielenkiintoiseen ilmioon eli Occupy Wall Streetiin, josta on oma versionsa jokaisessa kaupungissa, meilla Occupy Eugene. Googlatkaa tuo tai "we are the 99 %", jos haluatte tutustua ilmioon lahemmin. Protesti Berkeleyssa sai alkunsa paatoksesta, jonka mukaan Californian osavaltion yliopiston lukukausimaksuja nostetaan, jotta osavaltion velat saadaan hoidettua. Opiskelijat leiriytyivat protestiksi omalle campusalueelleen, julkiseen tilaan.

Eras yliopiston tyontekija raportoi protestista poliisille, koska protesti oli hanen mukaan turvallisuusriski. Opiskelijat istuivat maassa, kadet toisissaan kiinni. Poliisit suihkuttivat opiskelijoiden paalle pippurisumutetta. He pakottivat osan opiskelijoista avaamaan suunsa ja nielemaan sumutetta. Opiskelijat eivat kayttaneet vakivaltaa. Lisaksi yliopiston henkilokunta, jotka seisoivat opiskelijoiden rinnalla, saivat saman kohtelun. Katsoin videon, jossa poliisi repii naisprofessoria hiuksista, raahaa taman loitomalle, paiskaa maahan ja laittaa kasirautoihin. Tassa muutama linkki, jos haluatte nahda, mita Amerikassa tapahtuu. Olen jarkyttynyt ja sanaton.


Tassa poliisi repii naisprofessoria hiuksista:
http://www.youtube.com/watch?v=kNHXuf6qJas&feature=related

Tassa poliisi suihkuttaa pippurisumutetta maassa istuvien opiskelijoiden paalle:
http://www.youtube.com/watch?v=BjnR7xET7Uo

Nyt nukkumaan. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! Haleja.

No comments:

Post a Comment