Friday, November 25, 2011

Thanksgiving

Herasimme aamulla auringon paisteeseen. Peurat pyorivat etupihalla ja aamupalapoydassa sain ihastella huikeita maisemia. Saavuimme niin myohaan, ettemme tienneet, etta Asland on vuoren juurella. Vuoren huippu on lumen peitossa. Ilma on kirpeaa ja kuivaa. Aivan kuin Suomessa; ihoa kiristaa. Eugenessa on aina niin kosteaa, etta mun korppuiho ei kuivu ollenkaan.

Seikkailimme aamun Ashlandin keskustassa. Kaupungin pieni keskusta on idyllinen ja ihmiset ovat iloisia ja ystavallisia. Loysimme monta pienta hauskaa putiikkia, tunnelmallisen Starbucksin, vanhanaikaisen Safewayn ja luisteluradan. Menemme luistelemaan huomenna. Ashland on kuuluisa Shakespeare festivaalista ja Globe teatterista. Ashlandin Globe teatteri on Amerikan ainoa kopio Lontoon Globe teatterista, joka rakennettiin Shakespearen naytelmia varten. Cool.

Kiitospaivaateria valmistettiin yhdessa. Korjaan naiset valmistivat yhdessa. Miehet katsoivat pelia. Menu oli kalkkuna, kastike, perunamuusi, karpaloa hillona ja hyytelona, vihreita papuja ja salaattia. Kalkankka jai talla kertaa kokeilematta. Soimme itsemme turvoksiin. Ruoka oli aivan mahtavaa. Jalkiruokana oli kurpitsapiirakkaa kermavaahdolla seka mamman marjapiirakkaa. Nomnomnom. Vinkki. Unohtakaa kermaviili ja kayttakaa sour creamea elikka hapankermaa (?) sen sijaan. Jouduin tekemaan niin, koska meilla sattui olemaan hapankermaa ennestaan jaakaapissa. Tuli paras marjapiirakka ikina vaikka itse sanonki. Opettelen viela tekemaan seka kurpitsapiirakkaa etta kurpitsaleipaa, koska kurpitsa on hyvaa.

Loppuilta kului pelien parissa. Ensin pelasimme tietovisapelia, jossa piti arvata juttuja vihjeiden mukaan. Joka toinen kysymys alkoi nain: what city in the US...? Great. Sanomattakin selvaa, etta havisin. Toinen peli olikin paljon hauskempi eli sananselityspeli, vastaava kuin Alias. Mina, Allison ja Kevin olimme tiimi ja Allisonin vanhemmat olivat tiimi. Me nuoret voitimme. Viela pari outoa juttua, jotka olen unohtanut mainita. Ensimmaisen kertoi nainen, joka omistaa taman huvilan. Taalla idyllisessa Ashlandissa tapettiin viime viikolla nuori mies, miekalla. Miekalla? Mita? Toiseksi viime lauantaina Eugenessa raiskattiin taas opiskelijatytto, jalkapallopelin jalkeen eli noin seitseman maissa illalla. Tama tapahtui aivan campuksen lahella. Allison on aivan ihmeissaan. Kuin myos mina. Yssin ei liikuta. Nyt nunnumaan, etta jaksan jatkaa syomista huomenna. Halit!

2 comments:

  1. Hapankerma tai vaikka...smetana. Anteeksi.

    ReplyDelete
  2. Mmmmmm, kurpitsa on ihan parasta! Ja niin oli varmasti sun marjapiirakkakin. Thanksgiving kokonaisuudessaan vaikutti hienolta. Voi hyvin siellä! Muiskuja!

    ReplyDelete