Tuesday, December 27, 2011

Missa on sade

Tiedatteko mika on ironista? Se, etta viime talvi oli kylmin ja lumisin 70 vuoteen. Mina hytistelin kotona ja seurasin kavereiden vaihtarielamaa Thaimaassa ja Singaporessa. Noh, mita tapahtuu, kun mina lahden vaihtoon? Ensilumi tulee Suomeen kuukauden myohassa ja ilma on lammin kuin linnun maito. Rakastan lunta, mutta rajansa kaikella. Minun raja oli viime talvi. Onneksi noita on vain kerran 70 vuodessa. Oli miten oli, Jouluna Suomessa pitaa olla lunta ja paljon. Nyt ei tainnut olla, joten evakkojoulu Eugenessa oli ihan ok. Nim. ensi talvea eli lunta ja pakkasta odotellessa.

Taalla saimme nauttia auringon paisteesta ja lahes teepparikelista. Joulukuun pitaisi olla Eugenen sateisin kuukausi. Jos tama saa, josta olen saanut nauttia viimeisen kuukauden, on sita mista minua varoiteltiin, niin hohhoijaa. Eugene ei ole sadetta nahnytkaan. Todiste. Minulla oli juoksukurssi kaksi kertaa viikossa 10 viikon ajan. Sateen sattuessa me juoksimme sisaradalla. Arvatkaa montako kertaa juoksimme sisalla? Yhden kerran. Yhden kerran kahdestakymmenesta kerrasta. Eugene: where is the rain! Paitsi etta nyt sataa. Hehehe.

Nopeasti viela pankkiasioita, koska ne on aina yhta kivoja. Mina en voi siirtaa rahaa suomalaiselta tililtani amerikkalaiselle tililleni varmistamatta sita ensin soittamalla tai tekstiviestitse. Puhelinpalvelut taas eivat kata mannerta, jolla oleskelen. Olenko kenties missannut jotain todella oleellista, silla en tieda miten voin siirtaa rahaa suomalaiselta tililtani sujuvasti. Kaikki maksut vaativat tuplavarmistuksen ja tekstiviestin ja ylimaaraisen avainluvun. Keino minulla on. Keinon nimi on aiti. Mutta aiti on nyt taalla, eika voi tehda siirtoa puolestani ennen kuin on palannut Suomeen. Loistavaa ennakointia Emma! Taidan luopua pankkikorttimaksuperiaatteistani ja siirtya taysin masteriin. Voitteko muuten kuvitella, etta ruotsalaiset ystavani eivat joudu maksamaan kuluja, kun he nostavat rahaa automaatista taalla ruotsalaisen pankin luottokortilla. Mita?

Nyt nukkumaan. Huomenna lahtee aiti, ylihuomenna lahden mina. Toivottavasti Suomessa on saatu sahkot takaisin! Moikkelis koikkelis. :)

3 comments:

  1. Jouluilma täällä oli ihan kauhea. Järjetön tuuli, märkää eikä lunta, joten et menettänyt kyllä mitään.
    Oletko kokeillut pienempiä summia? Niissä tietysti on se että käsittelykulut nousevat suhteessa kohtuuttomiksi. Kannattaa vaan siis tehdä isoja siirtoja, harvoin ja soittamalla pankkiin. Mihin sinä lähdet?

    ReplyDelete
  2. hei mihkä sää matkustat? Multa on mennyt ihan ohi.

    ReplyDelete
  3. Moi! ma menen Newarkiin Allisonin luo. Se on San Franciscon vieressa. :) Pankkiasioista sen verran, etta pienempia summia en siirra kasittelykulujen vuoksi. Soittamalla ei onnistu, koska puhelu ei mene lapi taalta, kuten kerroin.

    ReplyDelete