Monday, December 5, 2011

Pikkujouluja ja vuoria

En saanut kuvia lisattya eilen tahan poustaukseen, joten jai taas paiva valista. Kerron siis lauantaista ja sunnuntaista. Meilla oli lauantaina illalla pienet pikkujoulubileet. Meidan asunto on niin pikkariikkinen, etta bileiden jarkkaaminen on aina haastavaa. Allisonilla yksistaan on noin 20 kutsuttavaa, joten ma kutsuin sit vahan vahemma. Illan ohjelmaan kuuluivat suomalaiset jouluherkut eli glogi ja joulutortut. Glogin tein mututuntumalla rypalemehusta ja viinista. Mausteina kaytin anista, neilikkaa ja kanelia. Glogi oli menestys. Varsinkin, kun ilma oli hyytava ja vieraat saivat lammiketta heti meille tultuaan. Pikkujoululahjat kuuluivat illan ohjelmaan tottakai. Tassa vahan juhlatunnelmaa.


Glogi oli menestys. Mausteet ostin erikseen Sundance natural foods -kaupasta. 5l viinitonkka maksoi 10 euroa. Laatuviinia. :)

Illan emannat. Oh dear.

Makee kuva Kristinasta.

Leipomuksia. Marissa leipoi taman kurpitsajuustokakun ja voi etta... mina soin kolme palaa.

Peppermint patties (eli After Eight) shotteja jaettiin koko ilta. Kaada suklaakastiketta ja minttuviinaa suoraan janoisen suuhun.

Ma olisin voinut menna pelkalla suklaakastikkeella. Hihi.


 Puolen yon aikoihin Matze tuli kysymaan minulta, etta haluanko lahtea hanen ja Benin kanssa paivavaellukselle sunnuntaina Mount Bachelorille elikka yhdelle Kaskadivuoriston vuorista. Lahto on aamulla kello 7. Tottakai! Innostuin pinnostuin ja vaihdoin heittamalla punaviinilasin vesilasiin. Itse asiassa kolmeen vesilasiin. Nukuin ehka nelja tuntia ja herasin kuudelta pirteana. Kavimme aamupalalla Café Bagelissa, joka sijaitsee Sundance natural foods –kaupan vieressa. Herkulliset leivonnaiset. Takaisin asiaan.

Ajo Bachelorille ottaa kolme tuntia. Maisemat matkalla ovat aivan huikeat. Vuoria, vuoria, vuoria ja lunta. Kapusimme melkein Bachelorin huipulle asti ja lounastimme jylhissa maisemissa. Taapertaminen ylos oli hien ja tuskan takana tietenkin. Mina olin elamani vedossa. Kannoin meidan lounaat ja juomat, silla aikaa kun pojat tuskailivat mun perassa. Hohhoijaa. Miehet. Aika ei riittanyt ihan huipulle huipulle asti, mutta nakymat olivat silti huikeat. Ylos meno kesti noin kaksi tuntia ja alas tulo noin puoli tuntia. Benilla oli sukset mukana. Mina ja Matze lasketeltiin vatsallaan ja pepullaan ja juosten ja vaikka miten. Niin kuin mitkakin lapset.

I guess the views were ok. Tama kuva on otettu autosta, matkalla Bachelorille. Nama kuuluvat mita luultavimmin Three sisters -vuoriin.

Mt Bachelor

Alhaalta se nayttaa niin pienelta.

Mie

Tulkaas jo sielta.

Perilla lounastimme naissa maisemissa. Ben tarjosi meille brownieseja ja brandya. Mulle kelpasi vain tuo ensimmainen.

Laskettelusesonko on vasta alkanut, joten maisemakuvia oli helppo ottaa ilma tyhmia tuntemattomia ihmisia. Hehe.

Alasmeno oli paljon mukavampaa. :)

Kotiin paastyani tulikin kiirus Lindan ja Daven luo saunomaan. Linda oli jarjestenyt meille pizzan paistajaiset eli teimme kaikki omat pizzat illalliseksi. Nomnomnom. Voisiko taydellisempaa paivaa taas olla. Tallaiset paivat saavat minut rakastamaan tata paikkaa enemman ja enemman. Nyt nukkumaan. Haleja pallerot! :)

3 comments:

  1. Voi miten ihanan näköistä! Mullekin tulee tässä ihan sellainen olo, että pitäis päästä vaeltamaan tai rinnekahvilaan kaakaolle. Ja tiedätkö, meilläkin on lunta!! Jjjeeee! Lähdenkin tästä kohta tassuttelemaan hankiin. ^__^

    ReplyDelete
  2. Oih, lunta! Onpas kivaa! Lumi tekee kaikesta kaunista. :) Kylla noissa maisemissa kehtaa vaellella. Ensi kerralla vuokraan sukset, koska paikka oli niin mahtava. Mukavaa itsenaisyysiltaa!

    ReplyDelete
  3. Wauh mitkä maisemat ja ihana, kaunis hymyilevä Emma! Hyvää itsenäisyyspäivää Eugenen Suomi-neito! :)

    ReplyDelete