Saturday, December 24, 2011

Portland, King Estate viinitila ja kelttilaista musiikkia

Jaahas, onpas ollut kiirusta. Olimme torstaina aidin kanssa Portlandissa. Kaunis kaupunki kompaktissa koossa. Yritin koko syksyn kovasti paasta sinne, koska tuttuja loytyi, mutta opiskelukiireiltani en "kerennyt". Ensi vuonna korjaan asian. Kavimme lounaalla Little Big Burger -nimisessa pikaruokaravintolassa ja soin parhaan juustohampurilaisen ikina. IKINA. Kavimme myos Powell book storessa, joka vaittaa olevansa maailman suurin uusia ja kaytettuja kirjoja myyva yksityinen kirjakauppa. En osaa ottaa kantaa tuohon, mutta suuri se on. Kuusi rakennusta ja kahvila. Myos maisemia naimme, kas nain.

Mount St. Helens Washingtonin puolella

Eilen eli perjantaina vietimme paivan Daven ja Lindan kanssa. Aloitimme lounastamalla Oregonin suurimmalla viinitilalla King Estatella. Unohdin kameran kotiin, mika oli harmi. King Estate sijaitsee kukkulalla, jota ymparoivat rypale-, omena- ja marjaviljelmat. Tila ja kaikki sen ymparilla muistutti meita Italiasta. Maistelimme viineja ja tutustuimme viinin valmistuksen saloihin. En ole koskaan nahnyt millaisissa valtavissa metallitankeissa viinia kasitellaan ja mita vaiheita puna- ja valkoviinin valmistusprosesseihin kuuluu. Halleissa tuoksui rypaleen ja viinin sekoitus. Viinitynnyreiden sailytyshalli oli myos vaikuttava naky. Olin aivan pahkinoissani kaikesta mita opin.

Illalla menimme kuuntelemaan kelttilaista joulumusiikkia Tsunami-kirjakauppaan. Konsertti kesti kaksi tuntia ja kirjakauppa oli taynna iloisia hipahtavia Eugenelaisia. Musisoijat olivat loistavia. Nainen soitti viulua ja kitaraa, mies rumpuja ja huiluja. Haltioiduin aivan taysin. He soittivat kaksi settia. Tumma ja apeamielinen kelttilainen musiikki oli sopivaa jouluun, jona mun perhe on siella taalla eika saman katon alla.

Teilla onkin jo jouluaaton ilta, joten toivotan kaikille rauhallista ja iloista joulua! Taalla on aattoaamu. Soimme aamupalaa, teimme kauppalistan, kaymme lenkilla, skypetamme Julian kanssa ja menemme ruokaostoksille. Syokaa, levatkaa ja nauttikaa ajasta perheenne kanssa. Halirutistus kaikille! <3

Ps. Aidin tultua tajusin, etta voimme katsoa uutisia yleareenalta ja tutkailla mita Suomeen kuuluu. Tassa lyhyesti: Suomeen on viime viikolla tuotu ohjuksia. Lisaksi oljylautta on jo matkalla Suomeen. Happy holidays!

No comments:

Post a Comment