Sunday, December 18, 2011

Top of the Rock ja Guggenheim

Aloitimme aamun Rockefeller centerin huipulta. Nakymat olivat henkea salpaavat, tosin Oregonin luonto vie edelleen voiton. Jatkoin aiten kanssa Guggenheimin modernin taiteen museoon, julia pyyhalsi viimeisille ostoksille. Illallistimme yhdessa La Bonne Soupe nimisessa bistrossa, samassa missa ensimmaisena paivana lounastimme. Tassa ranskalaisessa bistrossa oli parhaat jalkiruuat ja me kolme sokerihiirta halusimme viela kerran syomaan Nycin parasta juustokakkua (n=4). Tassapa muutama kuva viimeisesta Nyc paivasta.

Ok maisemat, tosin ei voita vuoria.

Top of the Rock -ilme

Julia ihailee Manhattania. (Taysin lavastettu, kunhan totesin, etta tuossa saisi hyvan kuvan.)

Nika on yhta innoissaan kuin mina, mutta raukalla on vain yksi ilme.


Nika tutkii.


Viimeiset katsahdukset Broadwaylle.

Guggenheim museo on arkkitehtuurin taidonayte. Museo sijaitsee Upper East Sidella, Central Parkkia vastapaata.

Italialaisen Maurizio Cattelan tyo All oli vahintaankin mielenkiintoinen. Lisaksi se oli ainut tyo, jota kykenin kuvaamaan salaa.

Linssi huurussa, mutta sainpahan mummon kuvaan.

Myos aasi oli siella.


Olen yrittanyt pitaa huolen, etta nuo kaksi, joita myos perheekseni kutsun, kokeilevat minun mielestani hyvia amerikkalaisia juttuja. Naihin lukeutuu malts eli mallasuutteella hoystetyt pirtelot. OH MY GOOOOOOD. Pikainen pirtelohistoriani: Mina en lahtokohtaisesti pida pirteloista. Suomessa juomani pirtelot on aina liian jaisia, suklaaesanssi maistuu daddalle ja itse pirtelomassa maistuu pahville. Muutaman hyvankin olen Suomessa saanut, mutta paasaantoisesti omalla kotisohvallani. Malts on jotain aivan muuta. Malts ei ole talta planeetalta. Malts on pala taivasta pahvisessa mukissa. Kokeile sita, suklaalla! Sita saa ainakin jokaisesta dinerista. Jalleen kerran kiitos kuuluu Allisonille, silla han saattoi minut ja suklaamallaspirtelon yhteen Eugenessa.

Huomenna alkaa kotimatka. Nyc oli juuri niin upea kaupunki kuin kuvittelin. Ihan niin kuin olisin ollut elokuvassa koko matkan ajan. Nyt unta kaaliin, jotta kaali jaksaa matkustaa huomenna takaisin kaalimaalle, lansirannikolle. Hyvastit tyylikas cityelama, tervetuloa takaisin leggingsit ja fleece!

No comments:

Post a Comment