Wednesday, June 20, 2012

Redwoods and Chico, CA

Olen Califoniassa kaupungissa, jonka nimi on osuvasti Paradise. Taalla on kaunista ja kuumaa. Paradise on osa Chicoa, josta monet Eugenessa opiskelevat kaverimme ovat kotoisin. Majailemme muutaman paivan tuttavamme Jennahin lapsuudenkodissa. Jennah kertoi, etta Chico valittiin aikoja sitten Playboy-lehdessa parhaaksi opiskelijabiletyskaupungiksi. Siita lahtien kaupunki on vetanyt puoleensa vahemman akateemisesti orientoituneita opiskelijoita. Ymmartaahan tuon, taalla on aina lammin ja keskusta on taynna baareja.

Sunnuntaina automatkamme jatkui 101:sta Redwood National parkin lapi. Metsa on taynna suuria punapuita. Vietimme siis paivan metsaan tutustuen. Illalla menimme ensimmaiseen majapaikkaan, minka loysimme. Se oli sopo mokkikyla rannikon tuntumassa. Siella olisi viihtynyt kauemminkin. Maanantaiaamusta lahdimme Chicoa kohti. Soimme aamupalan matkan varrella, tien pientareella. Tie on korkealla rinteella, joten eteemme avautui laakso, jonka pohjalla kiemurteli kirkas joki. Olen saanut yliannostuksen kauniista paikoista. Mikaan ei enaa tunnu miltaan. Pysahdyimme toistamiseen jaatelolla ja vetisella kahvilla matkanvarrella, pienessa sopossa kylassa. Kolmas pysakki onnen Chicoa oli illallispysakki. Mielemme teki jotain epaterveellista, joten valitsimme amerikkalaisen ketjudinerin Denny'sin. Pettymykseksemme ruoka oli terveellista, hyvaa ja tuoretta.
 

Metsassa

Californian rannikolla

Harmaavalaiden bongailua

Furn canyon, taalla kuvattiin Jurassic Park 2 kohtaus

Taalla yovyimme, meri on oikealla

Valipala Chicossa

Chicossa meita odotti Jennah perheineen. He veivat meidat Sierra Nevada panimoravintolaan iltapalalle. Seuraavana paivana lohosimme rannalla. Ihot karvistettyamme (mina istuin kiltisti varjossa ja luin kirjaa, olen saanut tarpeeksi auringosta) hoipperoimme margaritoille paikalliseen ravintolaan. Kysymys: mita tapahtuu, kun juot saavillisen margaritaa janoon? Enta jos juot viela toisen? Siina kay juuri niin kuin voitte kuvitella. 17.30 olimme vahvasti hiprakassa. Hupsista. Mina ja Jennah lahdimme jalkkareiden jalkeen kotiin, ruotsalaiset bailasivat aamuun asti.

Taman paivan ohjelma on viela auki. Huomenna meidan on tarkoitus lahtea ajoissa ajelemaan Lake Tahoelle. Perjantaina otan bussin San Franciscosta Eugeneen. Meneepa aika nopeasti!


No comments:

Post a Comment